Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Απλώνει τα δίχτυα της η BP: Μπαίνει στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ιαπωνίας

Πηγή: AP

Η BP ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι εισέρχεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ιαπωνίας μετά την έγκριση που έλαβε από το υπουργείο Βιομηχανίας για να λειτουργήσει ως πάροχος. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδίου της BP για επέκταση των επενδύσεών της σε αναπτυσσόμενους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ηλεκτρικής ενέργειας. Αποτελεί σαφή ένδειξη της δέσμευσης της εταιρείας για ένα πιο πράσινο μέλλον και της βούλησής της να αναλάβει ηγετικό ρόλο στις βιώσιμες ενεργειακές λύσεις.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτροκίνηση: Η BP αγοράζει φορτιστές Tesla αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Η BP, η οποία επικεντρώνεται στη μετατροπή της σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου της να επεκτείνει τις επενδύσεις της σε διάφορους τομείς ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πετρελαϊκή εταιρεία, η οποία είναι προμηθευτής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), πετρελαίου, πετρελαιοειδών και λιπαντικών στην Ιαπωνία για περισσότερα από 60 χρόνια, σχεδιάζει να επεκταθεί στην ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τις επόμενες δεκαετίες, καθώς αναζητά ένα επιχειρηματικό μοντέλο με το οποίο να μπορεί να επιβιώσει στην παγκόσμια μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

Η BP παρακολουθεί τη στροφή της Ιαπωνίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Καθώς η Ιαπωνία κάνει βήματα προς ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό τοπίο, η BP στοχεύει να συμβάλει σε αυτή τη στροφή. Η είσοδος της εταιρείας στην ιαπωνική αγορά δεν αποτελεί απλώς μια επιχειρηματική επέκταση, αλλά ευθυγραμμίζεται με τους ευρύτερους στόχους της να εξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία. Το εγχείρημα αυτό αναμένεται να περιλαμβάνει στρατηγικές συνεργασίες με τοπικούς φορείς, αξιοποιώντας την εκτεταμένη τεχνογνωσία της BP στη διαχείριση της ενέργειας και μειώνοντας σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα.

Η BP Energy Japan θα ηγηθεί της προσπάθειας

Η BP Energy Japan (BPEJ) θα ηγηθεί της νέας επιχείρησης. Η BPEJ θα επικεντρωθεί στην ενέργεια με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τις επόμενες δεκαετίες, ευθυγραμμιζόμενη με τους περιβαλλοντικούς στόχους της Ιαπωνίας και τη δέσμευση της BP για βιωσιμότητα. Αν και οι λεπτομέρειες του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, η είσοδος ενός τόσο σημαντικού παίκτη στην αγορά ενέργειας της Ιαπωνίας αναμένεται να αυξήσει τον ανταγωνισμό και να προωθήσει την καινοτομία στον τομέα.

Με πληροφορίες από Reuters και bnn.network

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ