Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μείωση του πληθωρισμού στο 2,3% στη Γερμανία – Μεγάλη πτώση για τις τιμές ενέργειας

Κάμψη παρουσίασε ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Νοέμβριο, εν μέσω της πτώσης των τιμών ενέργειας και του κόστους ταξιδιών, φέρνοντας τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προς τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Destatis, ο –εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης– πληθωρισμός σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 2,3% έναντι 3% τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 2,5%.

Σε μηνιαίο επίπεδο ο γενικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο -0,7% από -0,2% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο -0,5%.

Ο γενικός πληθωρισμός στη Γερμανία σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 3,2% από 3,8% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,5%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2021.

Σε μηνιαίο επίπεδο ο γενικός πληθωρισμός στη Γερμανία διαμορφώθηκε στο -0,4% από 0% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμενα μια μέτρηση στο -0,1%.

Ο δομικός πληθωρισμός -χωρίς τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας- υποχώρησε σε ετήσιο επίπεδο στο 3,8% τον Νοέμβριο, από 4,3% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Destatis.

Ανά κλάδους της οικονομίας, οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 4,5% σε ετήσια βάση, περισσότερο από το 3,2% που είχε μετρηθεί τον Οκτώβριο, ενώ οι τιμές των τροφίμων επίσης υποχώρησαν στο 5,5%, από 6,1% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ