Νέα
  • ΓΔ: 1424.35 +0.14%
  • Τζίρος: 109,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Αλμα πάνω από τα 40.000 δολάρια - Εκτινάχθηκε σε υψηλό 1,5 έτους

Πηγή: AP

Ράλι πάνω από 40.000 δολάρια κατέγραψε φέτος για πρώτη φορά το Bitcoin. Το κρυπτονόμισμα είχε εντυπωσιακή ανάκαμψη φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Το άλμα αυτό οφείλεται στα στοιχήματα για μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ, κι ενώ οι traders αναμένουν την επικείμενη έγκριση των κεφαλαίων bitcoin που διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε τα 41.522 δολάρια τη Δευτέρα, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2022, και φάνηκε να αποβάλλει τη δυσφορία που είχε εμφανιστεί στις αγορές κρυπτογράφησης μετά την κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX και άλλων επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων το 2022.

►Διαβάστε επίσης: Χρυσός: Σπάει ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνά τα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά

Ένα ράλι 50% ξεκινησε στα μέσα Οκτωβρίου «φάνηκε να σηματοδοτεί μια αποφασιστική μετατόπιση από την πτωτική τάση του 2022 και των αρχών του 2023», δήλωσε ο Justin d'Anethan - επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης για την Ασία-Ειρηνικό στην Keyrock, μια εταιρεία δημιουργίας αγορών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Σχολίασε επίσης, ότι «τα στοιχεία των θεσμικών αγορών μέχρι τον Νοέμβριο έδειξαν ένα νέα δυναμική και ότι, αν και οι ανατροπές μπροστά δεν είναι αδιανόητες, τα χαμηλά που σημειώθηκαν γύρω στα 16.000 δολάρια πριν από ένα χρόνο "πιθανώς σηματοδότησαν τον πυθμένα"».

Οι πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία που είναι «ευαίσθητα» στα επιτόκια, όπως ο χρυσός, έχουν επίσης σημειώσει σημαντική άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων και θα αρχίσει να τα μειώνει νωρίς το 2023.

Οι αναφορές τον Οκτώβριο ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δεν θα ασκήσει έφεση σε δικαστική απόφαση που έκρινε ότι ο οργανισμός είχε κάνει λάθος που απέρριψε μια αίτηση για ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιοαπό την εταιρεία κρυπτογράφησης Grayscale Investments, ενισχύουν επίσης την αισιοδοξία ότι η τελική έγκριση είναι κοντά.

Το Ether, το νόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain Ethereum, σημείωσε επίσης υψηλό 1-1/2 έτους τη Δευτέρα, φτάνοντας τα 2.253 δολάρια.

Τόσο το bitcoin όσο και το Ether παραμένουν αρκετά κάτω από τα υψηλά ρεκόρ τους του 2021 που ήταν πάνω από 60.000 δολάρια και 4.000 δολάρια αντίστοιχα.

Πηγή: Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ