Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Spotify: Απολύει το 17% του προσωπικού για να βελτιώσει την κερδοφορία

Η Spotify Technology SA δήλωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά περίπου 17% και θα είναι η τρίτη φορά φέτος που η υπηρεσία streaming μειώνει θέσεις εργασίας.

Οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι θα ειδοποιηθούν τη Δευτέρα και οι περικοπές θα επηρεάσουν περίπου 1.500 άτομα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Κατά το τρίτο φετινό τρίμηνο, ο όμιλος είχε αποκομίσει λειτουργικά κέρδη χάρη σε μια αύξηση κατά 26% του αριθμού των ενεργών χρηστών της πλατφόρμας, ενώ το καθαρό κέρδος της έφθασε τα 65 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι ο γίγαντας του streaming audio θα προσθέσει στο πελατολόγιό της περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες φέτος, ο διευθύνων σύμβουλος Daniel Ek δήλωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να δαπανά υπερβολικά πολλά χρήματα.

«Γνωρίζω ότι για πολλούς, μια μείωση αυτής της έκτασης μπορεί να προκαλέσει έκπληξη, με δεδομένες τις πρόσφατες θετικές επιδόσεις μας στα κέρδη και τις αποδόσεις μας», έγραψε Daniel Ek σε επιστολή του προς τους εργαζομένους. Οι απολύσεις αυτές αναμένεται να επιτρέψουν «να ευθυγραμμισθεί η Spotify με τους μελλοντικούς στόχους μας και να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τις σωστές διαστάσεις για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις», εξήγησε στην επιστολή αυτή.

Η Spotify χάνει αρκετά χρήματα από τις συμφωνίες με κατόχους δικαιωμάτων μουσικής, ενώ ξόδεψε δισεκατομμύρια δολάρια στο podcasting για να διαφοροποιήσει το επιχειρηματικό της μοντέλο.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε μειώσει περίπου 6% το εργατικό δυναμικό της τον Ιανουάριο και επιπλέον ένα 2% τον Ιούνιο.

«Η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί δραματικά και το κεφάλαιο έχει γίνει πιο ακριβό», δήλωσε ο Ek. «Το Spotify δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή την πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ