Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Νέο κεφάλαιο ανοίγει για την Trade Republic: Ελαβε πλήρη τραπεζική άδεια από την ΕΚΤ

Η Trade Republic ελαβε πλήρη τραπεζική άδεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Η πρόσθετη άδεια επιτρέπει στη μεγαλύτερη πλατφόρμα αποταμίευσης της Ευρώπης να επεκτείνει την προσφορά προϊόντων της στους τομείς της επένδυσης και της αποταμίευσης. Επιπλέον, οι δομές της εταιρικής διακυβέρνησης θα επεκταθούν δημιουργώντας μια έμπειρη επιτροπή ελέγχου.

«Η λήψη της πλήρους τραπεζικής άδειας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Trade Republic,» δηλώνει ο Christian Hecker, συνιδρυτής της Trade Republic. «Σε συνεργασία με τους πελάτες μας, στοχεύουμε να συνεχίσουμε τη δυναμική μας ανάπτυξη και να καθιερωθούμε ως ένα από τα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη».

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά από την είσοδό της στην αγορά, η Trade Republic μπορεί πλέον να παρέχει όλες τις βασικές τραπεζικές υπηρεσίες και πληροί όλες τις απαιτήσεις που συνδέονται με την πλήρη τραπεζική άδεια.

Με τη χορήγηση επιτοκίων 4% και το άνοιγμα συναλλαγών ομολόγων για τους ιδιώτες επενδυτές και τη νέα εφαρμογή, η Trade Republic ανέπτυξε την προσφορά της το 2023. «Τα νέα προϊόντα μας επέτρεψαν να επεκτείνουμε το μερίδιο αγοράς μας στην Ευρώπη το 2023. Η εστίαση παραμένει σταθερή στην εύκολη, ασφαλή και οικονομικά προσιτή συσσώρευση πλούτου», προσθέτει ο Hecker.

Στο πλαίσιο της απόκτησης της πλήρους τραπεζικής άδειας, η Trade Republic ενισχύει την εταιρική της διακυβέρνηση με τη σύσταση μιας έμπειρης επιτροπής ελέγχου.

Η Trade Republic θεωρεί τον εαυτό της ως την κινητήρια δύναμη καινοτομίας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, πρωτοπορώντας σε προσιτές συναλλαγές και καθιερώνοντας σχέδια αποταμίευσης ETF ως μια νέα μορφή λογαριασμού ταμιευτηρίου. Τον Ιανουάριο, η Trade Republic καθιέρωσε την ηγετική της θέση, καθιστώντας το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στη Γερμανία που μεταβιβάζει υψηλότερα επιτόκια, τώρα στο 4%, σε όλους τους πελάτες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ