Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Αβέβαιες οι μειώσεις επιτοκίων το 2024

Με τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ να είναι ιδιαίτερα διάχυτες σε οικονομολόγους και αναλυτές της Ευρωζώνης, ένα από τα σκληρά «γεράκια» του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε περί μείωσης του κόστους δανεισμού καθώς η μείωση των επιτοκίων το 2024 κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι.

«Ακόμη και αν η ΕΚΤ ολοκλήρωσε τον άνευ προηγουμένου κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής με δέκα διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων, για το 2024 δεν υπάρχει καμία εγγύηση για μειώσεις επιτοκίων», δήλωσε την Πέμπτη ο Ρόμπερτ Χόλτσμαν. «Η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής δείχνει ήδη τον αντίκτυπό της στην επιβράδυνση του πληθωρισμού, αλλά θα ήταν ακόμη πρόωρο να σκεφτούμε για μειώσεις επιτοκίων» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης πιθανότατα να φτάσει τον στόχο του 2% της ΕΚΤ τα επόμενα δύο χρόνια, αν και η πορεία προς τα εκεί θα είναι «γεμάτη προκλήσεις», όπως διεμήνυσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα αυτό το μήνα η ΕΚΤ διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα για δεύτερη φορά, αν και η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ σηματοδότησε ότι τα στοιχήματα της αγοράς σε περικοπές από τον Μάρτιο μπορεί να είναι πρόωρα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα