Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Φ. Μπετανκούρ: H κληρονόμος της L'Oreal γίνεται η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ. δολ.

Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγερς, κληρονόμος της L'Oreal, έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέχει περιουσία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Η μετοχή της L'Oreal, που ίδρυσε ο παππούς της, αυξήθηκε σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, διανύοντας την καλύτερη χρονιά της από το 1998, ενώ το 2022 η εταιρεία είχε πωλήσεις άνω των 38 δισεκατομμυρίων ευρώ (42 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το 2022. Η κληρονόμος της είναι πλέον ο 12ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η απομονωμένη 70χρονη Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγερς, είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της L'Oreal, μιας εταιρείας αξίας 241 δισεκατομμυρίων ευρώ (390 δισεκατομμυρίων δολαρίων), στην οποία η ίδια και η οικογένειά της είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι με ποσοστό σχεδόν 35%. 

Ωστόσο, η περιουσία της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγερς εξακολουθεί να είναι σημαντικά μικρότερη από εκείνη του Γάλλου Μπερνάντ Αρνό, ιδρυτή της  LVMH, ο οποίος είναι δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη με καθαρή αξία 179 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία εδώ και δεκαετίες διοικείται από στελέχη εκτός της οικογένειας.

Η αυτοκρατορία που γεννήθηκε από μία βαφή μαλλιών 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1909 από τον παππού της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγερς, τον Εζέν Σελλέρ, ο οποίος ήταν χημικός και ανέπτυξε μία πρωτοποριακή βαφή μαλλιών, την οποία στη συνέχεια άρχισε να πουλάει βάζοντας τις βάσεις για τη δημιουργία μίας αυτοκρατορίας στον τομέα των καλλυντικών. 

Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγερς ήταν το μοναδικό παιδί της Λίλιαν Μπετανκούρ, κόρη του Eugène Schueller. Κληρονόμησε τις συμμετοχές της μητέρας της όταν εκείνη πέθανε το 2017. 

Εξαγορές

Νωρίτερα φέτος, η L'Oreal αγόρασε την αυστραλιανή μάρκα Aesop σε μια συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη εξαγορά brand που έκανε ποτέ ο γαλλικός κολοσσός. Το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν η αγορά της YSL Beauté ύψους 1,7 δισ. δολαρίων το 2008.

Πηγή: AP
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ