Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Κατά 1,5 τρισ. δολάρια πλουσιότεροι οι δισεκατομμυριούχοι το 2023 - Ο πλουσιότερος στον κόσμο

Πηγή: Pexels-Pixabay

Η συνολική καθαρή αξία των 500 πλουσιότερων ανθρώπων αυξήθηκε κατά 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2023, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Ο Ελον Μασκ κατέκτησε εκ νέου τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο παίρνοντας τα ηνία από τον Γάλλο Μπερνάντ Αρνό της LVMH

Οι δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά 48% ή 658 δισεκατομμύρια δολάρια, ωθούμενοι από το έντονο ενδιαφέρον γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή: AP

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla κέρδισε επιπλέον 95,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης, ενισχυμένος από την επιτυχία της Tesla και της SpaceX, ενώ το 2022 είχε χάσει 138 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: AP

Η καθαρή περιουσία του Μασκ είναι περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια πάνω από την περιουσία του Αρνό, μετά την παγκόσμια επιβράδυνση της ζήτησης για αγαθά πολυτελείας, που έπληξε τις μετοχές της LVMH.

Τζεφ Μπέζος
Τζεφ Μπέζος / Πηγή: AP

Ο ιδρυτής της Amazon.com Τζεφ Μπέζος πρόσθεσε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια στο «πορτοφόλι» του φέτος και δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον Αρνό για τη δεύτερη θέση της λίστας.

Ο CEO της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεγκ είδε την περιουσία του να σημειώνει άλμα κατά περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ