Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στο 3,4% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Αύξηση 6,2% στα ενοίκια

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 3,4% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση από 3,1% τον Νοέμβριο, καθώς οι τιμές για μεγάλο αριθμό προϊόντων και υπηρεσιών σημείωσαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας δείχνουν ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να πιέζει την αμερικανική οικονομία. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση έναντι 0,2% που ανέμεναν οικονομολόγοι, οι οποίοι περίμεναν επίσης μικρότερη ετήσια αύξηση 3,2%.

Ο δομικός πληθωρισμός – που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων – αυξήθηκε 0,3% σε μηνιαία και 3,9% σε ετήσια βάση έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,3% και 3,8%, αντίστοιχα.

Μεγάλο μέρος της αύξησης οφείλεται στο υψηλότερο κόστος στέγασης, δηλαδή στα ενοίκια, με τον σχετικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,5% σε μηνιαία βάση και να αντιστοιχεί σε πάνω από το μισό της αύξησης του δομικού πληθωρισμού. Σε ετήσια βάση, το κόστος στέγασης αυξήθηκε 6,2% και αντιστοιχούσε σε περίπου δύο τρίτα της αύξησης του πληθωρισμού.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 0,2% μέσα στον Δεκέμβριο, όσο και τον Νοέμβριο, ενώ οι τιμές ενέργειας σημείωσαν άνοδο 0,4% μετά τη μείωση κατά 2,3% τον Νοέμβριο.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ