Νέα
  • ΓΔ: 1414.43 +1.54%
  • Τζίρος: 36,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Kέρδη-ρεκόρ για το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας

Κέρδη - ρεκόρ, ύψους 2,22 τρισ. κορωνών (213 δισ. δολαρίων) κατέγραψε το 2023, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, με στήριγμα τις αποδόσεις των επενδύσεών του σε μετοχές τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το CNBC, το Government Pension Fund Global, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο, είπε ότι το αποτέλεσμα σηματοδότησε την υψηλότερη απόδοση που είχε σε κορώνες ποτέ - η απόδοση των επενδύσεων διαμορφώθηκε στο 16,1% πέρυσι.

Τα αποτελέσματα ήρθαν μετά από μια απώλεια ρεκόρ 1,64 τρισ. κορώνες για ολόκληρο το 2022, την οποία απέδωσε σε «πολύ ασυνήθιστες» συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή.

«Παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τις γεωπολιτικές αναταραχές, η αγορά μετοχών το 2023 ήταν πολύ ισχυρή, σε σύγκριση με ένα αδύναμο έτος το 2022», ανέφερε σε δήλωσή του ο Nicolai Tangen, διευθύνων σύμβουλος της Norges Bank Investment Management. «Ιδιαίτερα οι μετοχές της τεχνολογίας είχαν πολύ καλή απόδοση», πρόσθεσε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ