Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

ΟΠΕΚ: Η αγορά πετρελαίου θα χρειαστεί 14 τρισ. δολάρια τα επόμενα 20 χρόνια

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα χρειαστεί επενδύσεις ύψους 14 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα 20 χρόνια, προκειμένου να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες, δήλωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Χάιταμ αλ-Γκάις.

Μιλώντας στην India Energy Week, υπογράμμισε ότι η ζήτηση πετρελαίου «θα συνεχίσει να αυξάνεται και υπάρχει ανάγκη να διασφαλιστεί η διατήρηση της προσφοράς». Ο Χάιταμ αλ-Γκάις πρόσθεσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί κατά 23% έως το 2045.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Υψηλότερες τιμές για το μπρεντ βλέπει η UBS - Η αναταραχή στη Μ. Ανατολή και ο ΟΠΕΚ

Η ζήτηση πετρελαίου στην Ινδία αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2045, στα 38 εκατομμύρια bpd από τα 19 εκατομμύρια σήμερα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.  

«Δεν αρκούν οι ΑΠΕ»

Ο αλ-Γκάις μίλησε επίσης για τη θέση του πετρελαίου μεταξύ των ενεργειακών πηγών ακόμη και μέχρι το 2045, λέγοντας ότι αν και πολλές χώρες στον κόσμο επιδιώκουν να τριπλασιάσουν την ενεργειακή τους ικανότητα από ΑΠΕ, καμία μεμονωμένη ανανεώσιμη πηγή δεν θα είναι σε θέση να σηκώσει το βάρος της παγκόσμιας αύξησης της ενεργειακής ζήτησης.

Σύμφωνα με το oilprice, οι υπουργοί Ενέργειας της Γουιάνα, η οποία γνωρίζει άνθηση στο πετρέλαιο, και του Κατάρ, το οποίο διαθέτει άφθονο φυσικό αέριο, δήλωσαν ότι ενώ υπάρχει ανάγκη να εισαχθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, η σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων είναι ακόμη πολύ μακριά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ