Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Κακάο: Σε ιστορικά υψηλά οι τιμές του - Πλήττονται οι σοδειές, πονοκέφαλος για τη σοκολατοβιομηχανία

Πηγή: AP

Οι τιμές του κακάο εκτινάχθηκαν σε ιστορικά υψηλά αυτή την εβδομάδα, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες πλήττουν τις καλλιέργειες στη Δυτική Αφρική, απ' όπου προέρχονται τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας παραγωγής.

Οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων για το κακάο έχουν αυξηθεί περισσότερο από 1.000 δολάρια ή σχεδόν 40% από την αρχή του έτους και την Πέμπτη έφτασαν σε υψηλό όλων των εποχών, στα 5.874 δολάρια ανά μετρικό τόνο.

Το καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο πλήττει τις καλλιέργειες στη Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, που είναι οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί κακάο.

«Η αλλαγή των καιρικών συνθηκών σημαίνει ότι οι δυνητικές αποδόσεις του κακάο είναι πλέον μόνιμα μειωμένες», δήλωσε την Πέμπτη στο CNBC ο Humza Hussain, αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Asset Management.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Hershey, Michele Buck, δήλωσε την Πέμπτη ότι η αύξηση των κερδών της σοκολατοβιομηχανίας θα είναι «επίπεδη» φέτος λόγω των ιστορικά υψηλών τιμών του κακάο. Η Hershey ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου 349 εκατ. δολαρίων, σχεδόν 12% μειωμένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ