Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται στα μέσα του έτους

Πηγή: AP

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πλέον «πολύ σίγουρο» ότι η παγκόσμια οικονομία θα έχει μια ήπια προσγείωση, δήλωσε σήμερα Δευτέρα η επικεφαλής του Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται γύρω στα μέσα του έτους.

►Διαβάστε επίσης: Επιτόκια ΕΚΤ: Τα σενάρια για τη μείωσή τους - Πότε θα φανεί στις δόσεις των στεγαστικών δανείων

«Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η παγκόσμια οικονομία είναι τώρα έτοιμη για αυτή την ήπια προσγείωση που ονειρευόμαστε», μετά από μερικές από τις πιο απότομες αυξήσεις επιτοκίων εδώ και δεκαετίες, δήλωσε η Γκεοργκίεβα στη Σύνοδο Κορυφής των Παγκόσμιων Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι.

Σχετικά με την προοπτική μείωσης των επιτοκίων σε κορυφαίες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε: «Περιμένω να δω μέχρι τα μέσα του έτους τα επιτόκια να κινούνται προς την κατεύθυνση που ακολουθεί ο πληθωρισμός το τελευταίο έτος».

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ένας παρατεταμένος πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, θα επηρεάσει τις παγκόσμιες οικονομίες, καθώ η διάρκεια αυξάνει τον κίνδυνος των δευτερογενών επιπτώσεων.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ