Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης ξεπερνούν για πρώτη φορά τα 100 δισ. ευρώ σε κέρδη

Πηγή: AP

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης ξεπέρασαν πέρυσι τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ (108 δισεκατομμύρια δολάρια) σε κέρδη, για πρώτη φορά, καθώς η άνοδος των επιτοκίων απέφερε στις περισσότερες κέρδη ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης: FT: Απροσδόκητα κέρδη 100 δισ. ευρώ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες από την αύξηση των επιτοκίων

Τα συνολικά καθαρά κέρδη των 20 μεγαλύτερων τραπεζών της ηπειρωτικής Ευρώπης που ανακοίνωσαν αποτελέσματα εκτινάχθηκαν στα 103 δισ. ευρώ από 78 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Τα τρία τέταρτα των ευρωπαϊκών τραπεζών πέτυχαν τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η αύξηση της κερδοφορίας επέτρεψε στις τράπεζες να αυξήσουν το ποσό των χρημάτων που επιστρέφουν στους επενδυτές και ενίσχυσε τις μετοχές τους, με τον τραπεζικό δείκτη να κερδίζει περίπου 20% πέρυσι. Αν και αυτό το άλμα κερδών θα είναι δύσκολο να επαναληφθεί φέτος, καθώς ο άνεμος από τα επιτόκια υποχωρεί, πολλές τράπεζες είναι αισιόδοξες λόγω της αύξησης των εσόδων από προμήθειες.

Το δείγμα που χρησιμοποιεί το Bloomberg δεν περιλαμβάνει την UBS Group AG, τα κέρδη της οποίας εκτινάχθηκαν στα 29 δισ. δολάρια πέρυσι λόγω της εξαγοράς της Credit Suisse.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ