Νέα
  • ΓΔ: 1436.5 -0.85%
  • Τζίρος: 111,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Πετρέλαιο: Παραμένει κοντά σε υψηλό 3 μηνών μετά τη νέα επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα

Το πετρέλαιο διατήρησε τα κέρδη του, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, έπειτα από άλλη μια επίθεση των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, με την ένταση στην περιοχή-κλειδί για την παραγωγή και το εμπόριο αργού να προκαλεί ανησυχίες.

Το Brent διαπραγματευόταν πάνω από τα 83 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από τρεις ημέρες κερδών, ενώ το West Texas Intermediate ήταν πάνω από τα 79 δολάρια. 

Το αργό έχει παγιδευτεί σε ένα στενό εύρος τιμών 10 δολάρια/βαρέλι από την αρχή του έτους, καθώς οι ανοδικοί και καθοδικοί παράγοντες οδηγούν σε μείωση της μεταβλητότητας. Τα σημάδια της μειωμένης ζήτησης - κυρίως από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα - αντισταθμίστηκαν από τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή.

«Η αγορά βρίσκεται προς το παρόν σε μια κατάσταση αναμονής», δήλωσε ο Rob Thummel, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Tortoise Capital Advisors LLC με έδρα το Κάνσας. «Το επόμενο πράγμα που προσέχουν οι traders είναι τι θα ανακοινώσει ο ΟΠΕΚ+ στην επόμενη συνεδρίαση».

Τα μέλη του ΟΠΕΚ+ θα συναντηθούν στις αρχές Μαρτίου για να αποφασίσουν αν θα παρατείνουν τις περικοπές της παραγωγής το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ