Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Γερμανία: Στο 2,7% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Φρανκφούρτη, Γερμανία, 9 Σεπτεμβρίου 2020: Αθλητής του παρκούρ πραγματοποιεί άλμα σε σιδηροδρομική γέφυρα με φόντο τα κτίρια της τραπεζικής περιοχής της γερμανικής πόλης.
Φρανκφούρτη, Γερμανία, 9 Σεπτεμβρίου 2020: Αθλητής του παρκούρ πραγματοποιεί άλμα σε σιδηροδρομική γέφυρα με φόντο τα κτίρια της τραπεζικής περιοχής της γερμανικής πόλης.

Ο γερμανικός πληθωρισμός τον Φεβρουάριο υποχώρησε στο 2,7%  σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας που ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη 29/2.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εναρμονισμένες γερμανικές τιμές καταναλωτή, σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν σημειώσει αύξηση 3,1% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο,.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,6%.

Ο δομικός πληθωρισμός, μέγεθος που δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές τροφίμων και ενέργειας, ήταν στο 3,4% τον Φεβρουάριο, όπως και τον Ιανουάριο ήταν 3,4%.

Ωστόσο, παρά την άρση των ανώτατων ορίων στις τιμές των ενεργειακών προϊόντων από τον Ιανουάριο και την αύξηση των τιμών διοξειδίου του άνθρακα, οι τιμές της ενέργειας τον Φεβρουάριο ήταν 2,4% πιο χαμηλά σε σύγκριση τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ