Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Χωρίς αλλαγές οι νέες αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος σε χαμηλό επίπεδο την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη ισχύ της αγοράς εργασίας.

Η ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας , που οδηγεί την οικονομία , σε συνδυασμό με τον αυξημένο πληθωρισμό οδήγησαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές και ορισμένους οικονομολόγους να αναμένουν ότι η Fed θα μπορούσε να καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μερικοί οικονομολόγοι αμφιβάλλουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει το κόστος δανεισμού φέτος. 

"Συνολικά, οι απολύσεις παραμένουν χαμηλές. Αναμένουμε συνέχιση της τρέχουσας τάσης, με περαιτέρω προσαρμογή στην αγορά εργασίας να προέρχεται από τη συγκράτηση των προσλήψεων και όχι από την αύξηση των απολύσεων", δήλωσε η Rubeela Farooqi, επικεφαλής οικονομολόγος των ΗΠΑ στην High Frequency Economics.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας παρέμειναν αμετάβλητες σε εποχικά προσαρμοσμένες 212.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Απριλίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 215.000 αιτήσεις την τελευταία εβδομάδα. Οι διεκδικήσεις αυξήθηκαν σε εύρος 194.000-225.000 φέτος.

Η τελευταία έκθεση της Fed την Τετάρτη, περιέγραψε την απασχόληση ως αυξανόμενη με «ελαφρό ρυθμό συνολικά» από τα τέλη Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι «αρκετές περιφέρειες ανέφεραν βελτιωμένη διατήρηση εργαζομένων και άλλες επισήμαναν μειώσεις προσωπικού σε ορισμένες επιχειρήσεις».
Σημείωσε επίσης ότι, παρόλο που η προσφορά εργασίας έχει βελτιωθεί, "πολλές περιφέρειες περιέγραψαν επίμονες ελλείψεις ειδικευμένων υποψηφίων για ορισμένες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών, εργαζομένων στο εμπόριο και εργαζομένων στον τομέα της φιλοξενίας".
Τα δεδομένα την επόμενη εβδομάδα σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα μετά από μια πρώτη εβδομάδα ενίσχυσης, θα προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις για την κατάσταση της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο.
Οι λεγόμενες συνεχιζόμενες απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 2.000 στα 1,812 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 6 Απριλίου, έδειξε η έκθεση αποζημιώσεων.
Αν και εξακολουθεί να είναι χαμηλό το ελαφρώς αυξημένο επίπεδο των συνεχιζόμενων αξιώσεων υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για ορισμένους άνεργους εργαζομένους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ