Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Eurostat: Ρεύμα και φυσικό αέριο οι βασικές πηγές ενέργειας για την ευρωπαϊκή βιομηχανία

Κομισιόν / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Το ρεύμα (33,3%) και το φυσικό αέριο (31,2%) αποτελούσαν σχεδόν τα δύο τρίτα της τελικής κατανάλωσης ενέργειας του βιομηχανικού τομέα της ΕΕ το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία εξακολουθούσε να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα, στα οποία αντιστοιχούσε άμεσα πάνω από το 50% της τελικής κατανάλωσης (το 50,5%). Η μείωση του ποσοστού αυτού ήταν μικρή σε σχέση με το 2021 (50,9%). Σημειώνεται ότι το 2022 οι Βρυξέλλες έλαβαν μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου.

Στην τρίτη θέση, μετά το ρεύμα και το φυσικό αέριο, ήταν το πετρέλαιο και τα προϊόντα πετρελαίου (10,8% χωρίς τα βιοκαύσιμα), ενώ ακολουθούσαν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα βιοκαύσιμα (10,6%), η θέρμανης (5,6%), τα στερεά ορυκτά καύσιμα (6,3%) και τα απόβλητα από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (2,1%).  

Eurostat, ενέργεια

Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη κατανάλωση

Ο βιομηχανικός κλάδος με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας ήταν αυτός των χημικών και πετροχημικών (20%), ακολουθούμενος από τον κλάδο των μη μεταλλικών ορυκτών (14,5%), του χαρτιού και των εκτυπώσεων (13,5%), των τροφίμων, ποτών και καπνού (12,2%) και του σίδηρου και χάλυβα (10,2%).  

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά στην τελική κατανάλωση ενέργειας είχαν ο κλάδος υφασμάτων και δέρματος (1,4%), ακολουθούμενος από τον κλάδο ορυχείων (1,6%) και μεταφορικού εξοπλισμού (3,2%).

eurostat, κατανάλωση ενέργειας, βιομηχανία
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ