Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ψαλίδι στα επιδόματα ανεργίας υπό το βάρος του υψηλού δημόσιου χρέους

Gabriel Attal

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Αττάλ, παρουσίασε σχέδιο περικοπής των επιδομάτων ανεργίας σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Το νέο σχέδιο προβλέπει της μείωση του μέγιστου χρόνου καταβολής των επιδομάτων σε 15 μήνες από 18 και την επιμήκυνση του χρόνου εργασίας που απαιτείται να έχει κανείς για να δικαιούται το επίδομα, δήλωσε ο Αττάλ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας La Tribune. Η κυβέρνηση επιθυμεί οι αλλαγές να τεθούν σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου.

Οι αλλαγές δεν αποτελούν μέτρο εξοικονόμησης δαπανών, αλλά αποσκοπούν στο να ενταχθούν περισσότεροι Γάλλοι στο εργατικό δυναμικό για να χρηματοδοτηθεί το σύστημα παροχών, δήλωσε ο Αττάλ.

Οι αλλαγές αυτές σημειώνονται μετά την προειδοποίηση του ΔΝΤ στη γαλλική κυβέρνηση για το υψηλό χρέος της, το οποίο ζήτησε να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για να τεθούν υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Το εγχώριο όργανο για την επιτήρηση του προϋπολογισμού δήλωσε ότι τα σχέδια για το σκοπό αυτό στερούνται αξιοπιστίας και συνοχής.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να τηρήσει τη δέσμευσή της να μειώσει το δημοσιονομικό κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2027.

Σε δύο εβδομάδες, η Γαλλία ψηφίζει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά. Η Λεπέν επικρίνει έντονα τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Μακρόν, οι οποίες, όπως λέει, τιμωρούν τους εργαζόμενους.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ