Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Πληθωρισμός - έκπληξη στη Γερμανία: Απότομη ετήσια άνοδος στο 2,8%

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάιο παρουσίασε ταχύτερη άνοδο από ό,τι είχαν προβλέψει οι εκτιμήσεις της αγοράς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρότυπα που έχουν εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 2,8% ετησίως, σημειώνοντας σημαντική επιτάχυνση σε σχέση με το 2,4% του Απριλίου.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μια επιτάχυνση, αλλά σε χαμηλότερο επίπεδο, στο 2,7% ετησίως.

Σε μηνιαία βάση, η σύγκριση μεταξύ Μαΐου και Απριλίου έδειξε αύξηση κατά 0,2%, όπως είχαν προβλέψει και οι αναλυτές. Αυτό ήταν αρκετά χαμηλότερο από το 0,6% της μηνιαίας αύξησης που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη σύγκριση.

Όσον αφορά τις υποκείμενες πιέσεις, ο λεγόμενος δομικός δείκτης (ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων) παρέμεινε σταθερός στο 3% ετησίως.

Βάσει των εθνικών γερμανικών στατιστικών προτύπων, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,4% ετησίως τον Μάιο από το 2,2% του Απριλίου, ενώ σε μηνιαία βάση μειώθηκε ελαφρώς κατά 0,1%, σε αντίθεση με την αύξηση του 0,5% που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή η Eurostat θα ανακοινώσει τα συνολικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη για τον τελευταίο μήνα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ