Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Πεκίνο: Σχέδια για ελέγχους σε προϊόντα από την ΕΕ, μετά τους δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Οι κινεζικές επιχειρήσεις ζήτησαν από την κυβέρνηση να ξεκινήσει έρευνα αντιντάμπινγκ για τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και έρευνα κατά των επιδοτήσεων στα γαλακτοκομικά προϊόντα της ΕΕ, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Όπως μεταδιδει το Reuters, η κίνηση αυτή, που θεωρείται αντίποινα για τους νέους δασμούς της ΕΕ ύψους έως και 38,1% στα εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτροκίνητα οχήματα από τον Ιούλιο, μπορεί να προκαλέσει τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων.

Παρακάτω παρατίθενται οι κλάδοι που ενδέχεται να ελεγχθούν από την Κίνα.

Χοιρινό κρέας

Κινεζικές επιχειρήσεις έχουν υποβάλει επίσημα αίτηση στην κυβέρνηση για έρευνα αντιντάμπινγκ σχετικά με τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από την ΕΕ, ανέφερε το κρατικά υποστηριζόμενο μέσο ενημέρωσης Global Times στις 13 Ιουνίου.

Δεν είναι σαφές ποια προϊόντα χοιρινού κρέατος θα αποτελέσουν στόχο, αλλά ένας αναλυτής δήλωσε ότι ένα μεγάλο μέρος των κινεζικών εισαγωγών χοιρινού κρέατος από την ΕΕ, αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, είναι εντόσθια.

Γαλακτοκομικά

Κινεζικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν να ζητήσουν από τις αρχές να ξεκινήσουν έρευνα κατά των επιδοτήσεων για τις εισαγωγές ορισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων από την ΕΕ, ανέφερε η Global Times στις 8 Ιουνίου.

Παραμένει ασαφές ποια προϊόντα θα μπορούσε να στοχεύσει η Κίνα. Ο ορός γάλακτος σε σκόνη, η κρέμα γάλακτος και το φρέσκο γάλα ήταν τα κορυφαία είδη στις εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων της ΕΕ προς την Κίνα αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επικαλείται τη Eurostat.

Αυτοκίνητα

Η Κίνα θα πρέπει να αυξήσει τους εισαγωγικούς δασμούς της στα μεγάλα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα στο 25%, δήλωσε τον Μάιο στους Global Times ένας εμπειρογνώμονας του κυβερνητικού οργανισμού έρευνας για τα αυτοκίνητα. Ο σημερινός εισαγωγικός δασμός της Κίνας για τα αυτοκίνητα είναι 15%.

Ένας υψηλότερος δασμός για τα αυτοκίνητα με μεγαλύτερους κινητήρες θα έπληττε κυρίως τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εξάγουν SUV και σεντάν στην Κίνα.

Για το κονιάκ

Το Πεκίνο ξεκίνησε τον Ιανουάριο έρευνα αντιντάμπινγκ για το κονιάκ που εισάγεται από την ΕΕ, ένα βήμα που φαίνεται να στοχεύει κυρίως στη Γαλλία. Σχεδόν όλο το ευρωπαϊκό μπράντι που εξάγεται στην Κίνα παρασκευάζεται στη Γαλλία.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο κονιάκ σε δοχεία χωρητικότητας μικρότερης των 200 λίτρων (44 βρετανικά γαλόνια).

Και το πλαστικό

Τον Μάιο, το Πεκίνο ξεκίνησε έρευνα αντιντάμπινγκ για τα συμπολυμερή POM, έναν τύπο μηχανικού πλαστικού, που εισάγεται από την ΕΕ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ