Νέα
  • ΓΔ: 875.66 -0.81%
  • Τζίρος: 16,55 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Disney: Μεγάλη αύξηση στους συνδρομητές του Disney+, απώλειες από τα κλειστά πάρκα

Disney+ / Πηγή: AP
Disney+ / Πηγή: AP

Μεγάλη αύξηση συνεχίζει να καταγράφει μέσα στην πανδημία ο αριθμός των χρηστών της συνδρομητικής υπηρεσίας streaming Disney+, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των εσόδων του κολοσσού της ψυχαγωγίας κατά το α΄τρίμηνο, στα 16,25 δισ. δολάρια.

Οι συνδρομητές της πλατφόρμας Disney+ ανέρχονται πλέον στα 95 εκατ., ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο που έκανε λόγο για μία βάση 60 έως 90 εκατ. συνδρομητών μέχρι τον Νοέμβριο του 2024.

Η εντυπωσιακή άνοδος των αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις συνθήκες της πανδημίας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από 33,5 εκατ. στο β' τρίμηνο του 2020, εκτινάχθηκαν σε 57,5 εκατ. στο γ' τρίμηνο και περαιτέρω σε 73,7 εκατ. στο δ΄τρίμηνο. 

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Disney, μετά από αυτή την εξέλιξη, η Disney+ υπολογίζει να έχει περί τα 230 έως 260 εκατ. συνδρομητές έως το 2024. 

Εμβολιαστικό κέντρο η Disneyland

Στον αντίποδα, αποκαρδιωτική ήταν η εικόνα που παρουσίασαν τα πάρκα ψυχαγωγίας της Disney, λόγω των lockdown που συνόδευσαν την πανδημία.

Τα πάρκα και τα συνοδευτικά λοιπά προϊόντα τους,  απέφεραν 3,6 δισ. δολάρια, καταγράφοντας «βουτιά» της τάξεως του 53% σε ετήσια βάση, με τα περισσότερα από αυτά να παραμένουν κλειστά λόγω των υγειονομικών εξελίξεων.

Η εταιρεία έχει εναποθέσει τις ελπίδες της σε μεγάλο βαθμό στην πορεία των εμβολιασμών, όπως επισημαίνει ο διεθύνων σύμβουλος της Disney Μπομπ Τσάπεκ.  Στο πλαίσιο αυτό, έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος της Disneyland σε ένα τεράστιο εμβολιαστικό κέντρο προσπαθώντας να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της πανδημίας. 

Σύμφωνα με τον Τσάπεκ, μέχρι στιγμής στην Disneyland έχουν χορηγηθεί πάνω από 100.000 δόσεις εμβολίων σε Καλιφορνέζους. Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει, η εταιρεία έχει επίγνωση ότι ενδεχόμενη επαναλειτουργία των πάρκων εντός του 2021 θα συνοδεύεται από υποχρεωτικά μέτρα προστασίας, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας και λιγότερους επισκέπτες λόγω τήρησης των αναγκαίων αποστάσεων ασφαλείας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ MEDIA

Περισσότερα