Νέα
  • ΓΔ: 1481.65 +0.11%
  • Τζίρος: 89,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

MEDIA

Bild: «Ασφαλή τα ταξίδια στην Ελλάδα»

Πηγή: Eurokinissi

«Οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στη Ρόδο έσβησαν. Ο ταξιδιωτικός όμιλος FTI διαφημίζει "το νησί των ιπποτών" προσφέροντας εκπτώσεις μέχρι και 50% στις κρατήσεις ξενοδοχείων, όπως π.χ. Κιοτάρι, 7 διανυκτερεύσεις, πτήση από Μόναχο, από 949 ευρώ το άτομο. Ο γερμανικός ταξιδιωτικός όμιλος αναφέρει ότι "με εξαίρεση μεμονωμένα ξενοδοχεία, οι ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο λειτουργούν στα γνωστά υψηλά επίπεδα ποιότητας"», γράφει η Bild Online με τίτλο: «Ασφαλή τα ταξίδια στην Ελλάδα για τους τουρίστες»

Ο ταξιδιωτικός όμιλος στηρίζεται στην αξιολόγηση της εταιρίας A3M, η οποία εξειδικεύεται σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεων. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρίας Τομ Ντίλον, όσοι Γερμανοί το επιθυμούν μπορούν "να ταξιδέψουν άφοβα σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία". Ο γερμανός ειδικός συστήνει: "Ταξιδέψτε, αλλά ενημερωθείτε προηγουμένως, αλλά και κατά τη διάρκεια παραμονής για τις τρέχουσες εξελίξεις ".

Η εταιρεία A3M χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και ειδικό λογισμικό για την αξιολόγηση ιστοσελίδων, πληροφοριών στο Twitter, ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, πρακτορείων ειδήσεων και ταξιδιωτικών οδηγιών, προκειμένου να αντλήσει αξιόπιστες πληροφορίες για τις χώρες προορισμού παραθεριστών. Στη συνέχεια τις θέτει στη διάθεση μεγάλων τουρ οπερέιτορ, όπως TUI, DER, FTI και Alltours.

ND: «Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα: Δεν αρκεί η εκκένωση»

«Στον απόηχο των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών στο νησί της Ρόδου, η οργή κατά της κυβέρνησης μεγαλώνει στην Ελλάδα», διαβάζουμε στον υπότιτλο άρθρο της Neues Deutschland με τίτλο: «Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα: Δεν αρκεί η εκκένωση».

Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Φόβος, αγωνία και αβεβαιότητα είναι μερικά από τα συναισθήματα των Ροδιτών που έβλεπαν το νησί τους να καίγεται για πάνω από δέκα ημέρες χωρίς βοήθεια από το κράτος. Οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτυρήθηκαν για ελλείψεις στην πυροσβεστική, την υποδομή και τα βασικά τρόφιμα. Μπορούσαν να βασιστούν μόνο σε άλλους Ροδίτες, οι οποίοι άνοιξαν τα σπίτια τους και διέθεσαν τα αυτοκίνητά τους όπου υπήρχε ανάγκη. «Το μόνο που με γεμίζει ελπίδα είναι ότι όλοι οι φίλοι, τα ξαδέρφια, πραγματικά όλοι, άφησαν τις δουλειές τους και συνέβαλαν ο καθένας με τα μέσα που διέθετε για να σταματήσει η καταστροφή», τονίζει η νεαρή δασκάλα Αικατερίνη Αλεβάντη.

Ως κύρια αιτία για τις πυρκαγιές η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επικαλέστηκε επανειλημμένα την κλιματική αλλαγή. Λίγοι άνθρωποι το αμφισβητούν. Δεν απαντά όμως στο ερώτημα γιατί δεν ήταν εφικτός ο περιορισμός της καταστροφής. Η μόνη αλλαγή από το 2018, όταν 104 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι, είναι η χρήση υπηρεσίας 112 για εκκενώσεις πολιτών. Η προτεραιότητα να σωθούν ζωές μέσω εκκένωσης οικισμών παρουσιάζεται ως επιτυχία από την κυβέρνηση. Η ειδοποίηση κατοίκων και παραθεριστών με sms αποτέλεσε τη μόνη λύση και το καλοκαίρι του 2021 όταν κάηκαν 13 εκατομμύρια στρέμματα».

Πηγή: DW

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ MEDIA

Περισσότερα