Νέα
  • ΓΔ: 869.23 +1.13%
  • Τζίρος: 68,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αποζημίωση 30 εκατ. ευρώ στον ιδιωτικό τομέα για συνδρομή στο ΕΣΥ

γιατρός με στηθοσκόπιο
Βασικός αντίπαλος των χωρών της Μέσης Ανατολής είναι η Τουρκια

Καθορίστηκε η διαδικασία με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα αποζημιώνει έως το τέλος Μαϊου τους ιδιώτες, που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στο ΕΣΥ στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας. Η δαπάνη για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες υπολογίζεται σε 30 εκατ. ευρώ και αφορά στην αποζημίωση χρήσης κλινών νοσηλείας, κλινών εντατικής θεραπείας και κέντρων αποκατάστασης για ασθενείς με κορονοϊό αλλά και ασθενείς του γενικού πληθυσμού.

Η εφαρμογή του μέτρου της συνδρομής των ιδιωτικού τομέα υγείας δεν επιβαρύνει τους ασθενείς με ιατρικές αμοιβές, συμμετοχές επί των νοσηλίων, διαφορά θέσης νοσηλείας και κάθε άλλη δαπάνη. Οι αμοιβές και δαπάνες που καταβάλλονται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους ιδιώτες παρόχους υγείας είναι ακατάσχετες. Ειδικότερα, στην κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονονικών Θόδωρου Σκυλακάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια προβλέπονται τα εξής:

1)Αποζημίωση κλινών για τη νοσηλεία ασυμπτωματικών, θετικών στον COVID-19 ασθενών

Σε περίπτωση διάθεσης, εκ μέρους ιδιωτών παρόχων υγείας κλινών για τη νοσηλεία ασθενών ασυμπτωματικών, πλην όμως θετικών στον ιό COVID-19, οι ιδιώτες πάροχοι αποζημιώνονται για τα περιστατικά αυτά με το ημερήσιο νοσήλιο των ιδιωτικών κλινικών, προσαυξημένο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09, ανεξαρτήτως της χρονικής στιγμής πλήρωσης των κλινών, εξαιρουμένης της ειδικής φαρμακευτικής αγωγής των ασθενών για την αντιμετώπιση του COVID-19.

2)Αποζημίωση κλινών για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19

Σε περίπτωση διάθεσης κλινών για την νοσηλεία ασθενών με COVID-19, που εμφανίζουν συμπτωματολογία, οι ιδιωτικές δομές αποζημιώνονται με ημερήσιο νοσήλιο ιδιωτικών κλινικών προσαυξημένο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09, ανεξαρτήτως της χρονικής στιγμής πλήρωσής τους, για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους, εξαιρουμένης της ειδικής φαρμακευτικής αγωγής των ασθενών για την αντιμετώπιση του COVID-19.

3)Αποζημίωση κλινών για νοσηλεία ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια - κλινικές

Σε περίπτωση νοσηλείας ασθενών που δεν πάσχουν από COVID-19 το περιστατικό αποζημιώνεται με το ημερήσιο νοσήλιο, στο οποίο εφαρμόζεται o συντελεστής μισθολογικού κόστους 2,09, με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις.

4)Αποζημίωση κλινών εντατικής θεραπείας για νοσηλεία ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια κλινικές

Κατ` εξαίρεση των κείμενων διατάξεων, οι ιδιωτικές κλινικές μπορούν να αυξήσουν έως 40% τη δυναμικότητα των κλινών Μ.Ε.Θ. για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού από το Εθνικό Σύστημα Υγείας για ασθενείς, που δεν πάσχουν από κορονοϊό. Η τιμή αποζημίωσης ορίζεται,στο 70%  του ημερήσιου νοσηλίου ενώ με την έναρξη διακομιδής και εισαγωγής ασθενών στις διατιθέμενες κλίνες Μ.Ε.Θ., η τιμή αποζημίωσης ορίζεται στο ημερήσιο νοσήλιο προσαυξημένη με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09.

5)Αποζημίωση υπηρεσιών αποθεραπείας-αποκατάστασης σε άτομα μετά από νόσηση με COVID-19

H αποζημίωση για υπηρεσίες αποθεραπείας-αποκατάστασης ορίζεται στο ημερήσιο νοσήλιο νοσηλευτικής περίθαλψης και προκειμένου ο ασθενής να παραπεμφθεί στα παραπάνω κέντρα απαιτείται να είναι καταγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID 19 και να έχει λάβει γνωμάτευση ιατρού σχετικής με την πάθηση ειδικότητας. Ο αρχικός χρόνος νοσηλείας ορίζεται έως 30 μέρες και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 60 ημέρες το χρόνο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ