Νέα
  • ΓΔ: 798.11 -2.44%
  • Τζίρος: 58,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΚΤ: Θετικά επηρέασε τις αγορές ομολόγων το μήνυμα της Λαγκάρντ

Χρήματα / Πηγή: pixabay
Πηγή: pixabay

Yποχωρούν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων σε όλες σχεδόν τις αγορές της Ευρωζώνης. Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι ωστόσο περιορισμένη, καθώς από αύριο ξεκινά η αργία του Πάσχα των καθολικών.

►Λαγκάρντ: Οι επενδυτές μπορούν να μας δοκιμάσουν όσο θέλουν

Θετικά επηρέασε τις αγορές ομολόγων το μήνυμα «αποφασιστικότητας» που έστειλε χθες στους επενδυτές η επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Κρ. Λαγκάρντ. Η πρόεδρος της ΕΚΤ «έριξε το γάντι» στους επενδυτές, προκειμένου «να μην προκαλέσουν την πρόθεση της ΕΚΤ να συγκρατήσει το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη σε χαμηλά επίπεδα». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ P. Lane, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η Κεντρική Τράπεζα, παρά τις θετικές εξελίξεις από το μέτωπο του πληθωρισμού τον Μάρτιο, θα πρέπει να συνεχίσει την «άφθονη» στήριξή της για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η ΕΚΤ αύξησε τις πωλήσεις των ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος πανδημίας (ΡΕΡΡ) τον Μάρτιο, ωστόσο ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος - για την ώρα τουλάχιστον - παραμένει αμετάβλητος στο 1,350 τρισ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, αρνητικό κλίμα δημιουργούν στην αγορά τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσαν η Γαλλία χθες το βράδυ και η Γερμανία σήμερα, προκειμένου να αναχαιτίσουν το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 235 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 136 εκατ. αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,84% έναντι -0,32% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,16%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Θετικό το κλίμα για το αμερικανικό νόμισμα, καθώς η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης τον Μάρτιο, εξέλιξη που αντανακλά άνοδο της οικονομικής δραστηριότητας συνολικά.

Ετσι, νωρίς το απόγευμα, το ευρώ τελούσε υπό διαπραγμάτευση στο 1,1768 δολ. από το επίπεδο του 1,172 δολ. όπου βρισκόταν όταν άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στο 1,1746 δολ..

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ