Νέα
  • ΓΔ: 877.99 +0.19%
  • Τζίρος: 39,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΥΔΑΠ: Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την Ψυττάλεια

To Kέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ψυττάλεια
To Kέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ψυττάλεια / Πηγή: Intime

Ο διαγωνισμός για τη διαχείριση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) της Ψυττάλειας, προϋπολογισμού 261,4 εκατ. ευρώ, φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία. Όπως ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ, και οι τρεις τεχνικές προσφορές που υπεβλήθησαν στον διαγωνισμό για τη «Συντήρηση και Λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ψυττάλειας» πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και της οικείας διακήρυξης και γίνονται αποδεκτές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η μέχρι στιγμής κατάταξη μετά την αξιολόγηση των τριών τεχνικών προσφορών είναι η εξής:

  • ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΑΒΑΞ – ΕΡΓΟΤΕΜ: βαθμολογία 109,93
  • INTRAKAT– SUEZINTERNATIONAL– ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: βαθμολογία 108,0
  • ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: βαθμολογία 106,0

Μετά την απόφαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ που έκρινε ότι και οι τρεις τεχνικές προσφορές γίνονται αποδεκτές, αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανοίξουν και οι οικονομικές προσφορές, ώστε να επιλεγεί η κοινοπραξία που θα αναλάβει τη διαχείριση του έργου.

Η υφιστάμενη σύμβαση είχε λήξει στις 31 Μαρτίου 2019, ωστόσο η ΕΥΔΑΠ είχε δώσει δύο ετήσιες παρατάσεις και πρόσφατα έδωσε άλλη μία παράταση στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ, επίσης ενός έτους, καθώς η προηγούμενη έληγε στις 31 Μαρτίου 2021. Η ολοκλήρωση πάντως της διαδικασίας εξαρτάται και από τις προθέσεις των συμμετεχόντων να συνεχίσουν τις δικαστικές διαμάχες, δεδομένου ότι, και σε αυτή τη φάση, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα προσφυγής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, η συμμετοχή στον διαγωνισμό κρίνεται ικανοποιητική, καθώς κατατέθηκαν τρεις προσφορές για την ανάληψη της λειτουργίας και συντήρησης από συμπράξεις εγχώριων και διεθνών εταιρειών κύρους.

Η λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων του ΚΕΛ Ψυττάλειας, ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων στην Ευρώπη αφορά και την εκτέλεση εργασιών και λειτουργικών ρυθμίσεων για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της εγκατάστασης, εξασφαλίζει το μέγιστο δυνατό όφελος για τους πολίτες και το περιβάλλον. Μέρος των ενεργειακών αναγκών του Κέντρου καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που παράγονται εκεί.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ