Νέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Στο 1,9% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάιο - Στο 3,3% της Ελλάδας

Στο 1,9% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη από 2,2% τον Απρίλιο, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat που επιβεβαίωσαν την πρώτη εκτίμηση που είχε κάνει. 

Στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 3,3% από 2,6% τον Απρίλιο, με συνέπεια να αυξηθεί η απόσταση από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. 

Τα χαμηλότερα ποσοστά σημείωσαν η Κύπρος (0,4%), η Γαλλία (0,6%) και η Ιρλανδία (1,4%), ενώ τα υψηλότερα η Ρουμανία (5,4%), η Εσθονία (4,6%) και η Ουγγαρία (4,5%). 

Τη μεγαλύτερη συμβολή στην αύξηση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης τον Μάιο είχαν οι τιμές των υπηρεσιών (+1,47 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενες από τις τιμές των τροφίμων, αλκοόλ και καπνού (+0,64 π.μ.), των μη ενεργειακών βιομηχανικών προϊόντων (+0,16 π.μ.) και της ενέργειας (-0,34 π.μ.). 

Eurostat, πληθωρισμός

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ