Νέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Το Ελληνικό προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς – Από το 2027 μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη

Τα εργοτάξια στο Ελληνικό επισκέφτηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έχει την ευθύνη του συντονισμού για την ταχύτερη προώθηση του μεγάλου έργου από την πλευρά της πολιτείας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο χώρο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της LAMDA Development, Οδυσσέα Αθανασίου, στελέχη της εταιρείας, καθώς και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιο Τσιούρα. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πρόοδος των εργασιών, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης αλλά και το αποτύπωμα της επένδυσης στην απασχόληση, την εθνική οικονομία και την τοπική κοινωνία.

Ακολούθησε περιήγηση του κ. Χατζηδάκη στα εργοτάξια. Επισκέφτηκε μεταξύ άλλων το τμήμα του Πάρκου όπου έχουν κατασκευαστεί δύο γήπεδα στίβου και ρίψεων, τα οποία είναι έτοιμα να παραδοθούν στην Περιφέρεια Αττικής. Παράλληλα, ενημερώθηκε για το έργο της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος, που έχει προχωρήσει κατά 80%, καθώς και για τον υπό ανέγερση Riviera Tower, ο οποίος έχει ήδη φτάσει στον 30ό από τους 50 ορόφους.

Δηλώσεις Χατζηδάκη

Μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κ. Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Ελληνικό είναι ένα έργο που έχει περάσει από 40 κύματα. Αλλά έχει ξεκινήσει πλέον, με την υπέρβαση μιας σειράς προβλημάτων, να γίνεται πραγματικότητα. Από του χρόνου, τμήματα του έργου θα παραδίδονται προς χρήση. Το 2027 ακόμα περισσότερο. Έχοντας την ευθύνη του συντονισμού για την ταχύτερη προώθηση του έργου από την πλευρά της κυβέρνησης, μπορώ να διαβεβαιώσω πως όλα τα συναρμόδια υπουργεία και οι φορείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.

Λαμβάνοντας υπόψη φυσικά τις παρατηρήσεις από την τοπική κοινωνία, τους δήμους και κάθε ενδιαφερόμενο. Είμαι βέβαιος ότι όταν το έργο ολοκληρωθεί όλοι οι Έλληνες θα είμαστε περήφανοι. Διότι στη θέση ενός πρώην αεροδρομίου θα έχει γίνει μια καινούργια, σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, όπου τα 2/3 της έκτασης θα είναι πράσινο και κοινόχρηστοι χώροι».

Η τοποθέτηση της LAMDA Development

Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της LAMDA Development δήλωσε:

«Είχαμε τη χαρά σήμερα να υποδεχτούμε και να ξεναγήσουμε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κύριο Χατζηδάκη, στο έργο του Ελληνικού. Τα έργα σημειώνουν εντυπωσιακή πρόοδο και στα 40 εργοτάξια που λειτουργούν μέσα στην έκταση με περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους.

O αντιπρόεδρος είχε την ευκαιρία να δει την ιδιαίτερα σημαντική πρόοδο στα έργα που προορίζονται για το ευρύ κοινό, όπως τα γήπεδα στίβου και ρίψεων που είναι ήδη έτοιμα να δεχτούν τους αθλητές της εθνικής ομάδας στίβου τις επόμενες μέρες, αφού τα παραλάβει η Περιφέρεια Αττικής.

Μέχρι την άνοιξη του επόμενου χρόνου, δηλαδή σε λιγότερο από 9 μήνες, θα έχουμε έτοιμες και ανοιχτές για όλο τον κόσμο και τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, δηλαδή 4 γήπεδα ποδοσφαίρου, 2 γήπεδα τένις, 2 γήπεδα μπάσκετ και πολύ σύντομα τον υγρό στίβο».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ