Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Lockdown: Τα δύο σενάρια για τις μετακινήσεις το Πάσχα

Αυτοκίνητα / Πηγή: Intime
Αυτοκίνητα / Πηγή: Intime

Την άρση των περιορισμών του lockdown στη μετακίνηση από νομό σε νομό φέρεται να εξετάζει το Μαξίμου, προκειμένου να επιτραπεί στους πολίτες να καταφέρουν να κάνουν Ανάσταση στο χωριό. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι, η μετακίνηση από νομό σε νομό θα μπορούσε να είναι εφικτή με τη διενέργεια self test.

Η μετακίνηση εκτός νομού για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα θα συνοδεύεται σε κάθε περίπτωση υπό αυστηρά μέτρα και δειγματοληπτικούς ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει κατάχρηση. Ο έλεγχος θα αφορά τόσο στο αρνητικό self test όσο και τα στοιχεία για τον τόπο προορισμού του πολίτη. Πάντως το self test αναμένεται να λειτουργήσει ως το «διαβατήριο» για τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα, εφόσον τελικά κριθεί ότι το σχέδιο είναι εφικτό να υλοποιηθεί τεχνικώς.

Το άλλο σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι, εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη των κρουσμάτων, προβλέπει τη μετακίνηση εκτός νομού αλλά μόνο σε περιοχές με ίδιο χρώμα. Αν και το ενδεχόμενο αυτό συγκεντρώνει πολλά προβλήματα, καθώς είναι πιθανόν να επιβαρυνθούν δυσανάλογα συγκεκριμένες περιοχές. 

O υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε στο OPEN TV και αναφέρθηκε στα self-test στα σχολεία, αλλά και την εφαρμογή τους και σε άλλες κατηγορίες πολιτών. «Είμαστε πολύ κοντά στην ελευθερία αν και είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα. Η πραγματικότητα είναι πως έχουμε πλέον δυο πολύ μεγάλα όπλα: τα εμβόλια και τα self test. Τον Μάιο θα μετράμε 3,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Όσον αφορά τα self test, η εμπειρία είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική. Η ακρίβεια είναι πολύ υψηλή και εντός της εβδομάδας θα στείλουμε και σε άλλες ομάδες του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ