Νέα
  • ΓΔ: 868.46 +1.00%
  • Τζίρος: 39,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στο τραπέζι άνοιγμα των Mall και η κατάργηση των ραντεβού για την είσοδο στο κατάστημα

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Στο τραπέζι των επιδημιολόγων θα βρεθεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα τύπου Mall, αλλά και να καταργηθούν τα ραντεβού. Οι παράγοντες του εμπορίου προτείνουν να χαλαρώσουν περαιτέρω τα μέτρα και ως επιχείρημα φέρνουν το γεγονός ότι οι κανόνες τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας της αγοράς τηρήθηκαν στο ακέραιο.

Επίσης θα συζητηθεί και το θέμα της Κοζάνης και αν θα επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων από την προσεχή Δευτέρα 19 Απριλίου.

Η χθεσινή έκρηξη κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων, μάλλον αναγκάζει τους επιστήμονες να κάνουν και δεύτερες σκέψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να επιτραπεί η λειτουργία της αγοράς στην Κοζάνη με click away.

Επίσης στην Θεσσαλονίκη εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτραπεί και το click inside.

Ραντεβού και άνοιγμα Mall στο τραπέζι

Σε ότι αφορά την κατάργηση των ραντεβού και το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, τύπου Mall τα πράγματα είναι συγκεχυμένα και αυτό διότι υπάρχουν, υπέρμαχοι και πολέμιοι ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Το πιο πιθανό σενάριο, είναι η κατάργηση των ραντεβού, αλλά και άνοιγμα εμπορικών (Mall) να ξεκινήσει από την Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου, χωρίς να αποκλειστεί κάτι τέτοιο να έρθει πιο μπροστά χρονικά. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που στεγάζονται στα Mall ισχυρίζονται ότι εφόσον λειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, δεν συντρέχει κανένας λόγος τα Mall να είναι κλειστά. 

Οι έμποροι θεωρούν ότι μία κίνηση περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων, θα τονώσει την αγορά ενόψει και Πάσχα και ποντάρουν πολλά σε μία τέτοια κίνηση, αφού ο πασχαλινός τζίρος ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισ. Και στο υπουργείο Ανάπτυξης θεωρούν πως μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά σημειώνουν ότι όλα εξαρτώνται από την εισήγηση που θα κάνουν οι επιδημιολόγοι.

Εργαλείο τα self test

Στο υπουργείο θεωρούν ότι το λιανικό εμπόριο γεμίζει την φαρέτρα των όπλων του απέναντι στην πανδημία με τα self test. Όπως έχει σημειώσει ο πρωθυπουργός από το τέλος αυτής της εβδομάδος θα είναι διαθέσιμο και για τους εργαζόμενους στο εμπόριο.

Να σημειωθεί επίσης ότι η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης, ήταν και αυτό δεν μεταβληθεί, το self test να είναι υποχρεωτικό.

Πράσινο φως από Άδωνι Γεωργιάδη 

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσει του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως σημείωσε γίνεται «αγώνας δρόμου» από την κυβέρνηση ώστε να ενταχθεί στην διαδικασία των self test το λιανεμπόριο. Όπως σημείωσε, στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες είναι εφικτό ενδεχομένως τη Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας, χωρίς click inside.

«Ο εμπορικός κόσμος έχει δίκιο να ζητά την ευκολότερη πρόσβαση στα καταστήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, πήγε ένα βήμα παραπάνω και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ακόμη και πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού. Παράλληλα πρόσθεσε ότι από την επόμενη εβδομάδα, εφόσον αποφανθεί θετικά η Επιτροπή θα ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ