Νέα
  • ΓΔ: 1169.36 +0.08%
  • Τζίρος: 60,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πώς θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με «κουρεμένα» ενοίκια

Καταστήματα Πηγή: Intime
Καταστήματα Πηγή: Intime

Μεγαλύτερο «κούρεμα» στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και ικανοποιητική αποζημίωση στους ιδιοκτήτες για τη ζημία που υφίστανται από την απώλεια εισοδήματος, προβλέπει το νέο καθεστώς που θα ισχύσει τους πρώτους μήνες του 2021, προκειμένου να στηριχθεί ο πληττόμενος επιχειρηματικός κόσμος.

Το μέτρο προβλέπει ότι:

  • Το ενοίκιο επαγγελματικής στέγης των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους πληττόμενους ΚΑΔ και έχουν διακόψει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή μειώνεται υποχρεωτικά από 40% σήμερα σε 80%. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν το λιανεμπόριο, η εστίαση, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.
  • Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υφίστανται μείωση του εισοδήματός τους θα λάβουν αποζημίωση από το κράτος στο 60% του συνολικού ενοικίου απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Οι ενοικιαστές θα τους καταβάλουν το 20%, ήτοι οι ιδιοκτήτες δικαιούνται να εισπράξουν το 80% του πλήρους ενοικίου.
  • Το ποσό της επιστροφής των μισθωμάτων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορoνοϊού, είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Ο.Τ.Α., τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τον Ιανουάριο του 2021 οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια κατά 40%, τον Νοέμβριο αναμένεται να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το 50% της απώλειας που έχουν υποστεί. Αντίστοιχα τον Φεβρουάριο θα καταβληθούν οι χρηματικές αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το μήνα Δεκέμβριο και τον Μάρτιο οι αποζημιώσεις για τον Ιανουάριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ