Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ταμείο Ανάκαμψης: Πράσινο φως από το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο

Ευρώ / Πηγή: Pixabay
Ευρώ / Πηγή: Pixabay

To γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» για την έγκριση από το Βερολίνο του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, απορρίπτοντας την προσφυγή κατά του επενδυτικού σχεδίου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με δανεισμό.

Η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου είναι καθοριστική για την έναρξη των εκταμιεύσεων των πόρων του Ταμείου, που συνολικά ανέρχονται σε 750 δισ. ευρώ, προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού.

«Τα μειονεκτήματα από τη μη έγκριση των προσωρινών μέτρων και την ανάδειξη αργότερα ως αντισυνταγματικού του νόμου είναι μικρότερα των συνεπειών από την έγκριση του μέτρου και την απόρριψη αργότερα της προσφυής ως αβάσιμης», ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Η μεταβολή που πρέπει να εγκριθεί από τις χώρες – μέλη αυξάνει το πλαφόν των εθνικών συνεισφορών στον προϋπολογισμό της ΕΕ στο 2% του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος έως το 2058 για να διασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανείων για το Ταμείο Ανάκαμψης σε περίπτωση που δεν υπάρξουν επαρκείς πόροι από τους φόρους που σχεδιάζονται για τον σκοπό αυτό.

Οι επτά από τους οχτώ δικαστές υποστήριξαν την απόφαση αυτή, σύμφωνα με το δικαστήριο.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ