Νέα
  • ΓΔ: 877.99 +0.19%
  • Τζίρος: 39,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πληθωρισμός: Αύξηση στο 1,6% στην Ευρωζώνη - Σε αρνητικό έδαφος στην Ελλάδα

ΥΠΑΑΤ: Ενίσχυση 8,7 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς λαϊκών αγορών
Πηγή: Eurokinissi

Στο 1,6% αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο από 1,3% τον Μάρτιο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat.

Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός - που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των νωπών τροφίμων – μειώθηκε στο 0,8% από 1% τον περασμένο μήνα.

Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός παρέμεινε αρνητικός τον Απρίλιο αλλά σημαντικά λιγότερο από τον Μάρτιο (-0,8% από -2%), αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Eurostat δεν ταυτίζονται με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. 

Ενισχύονται στην ΕΚΤ οι φωνές υπέρ της χαλαρής πολιτικής

Η μείωση του δομικού πληθωρισμού, τον οποίο λαμβάνει κυρίως υπόψη η ΕΚΤ για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής, ενισχύει, σύμφωνα με το Reuters, τις φωνές των υπέρμαχων της χαλαρής νομισματικής πολιτικής στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ που ζητούν να διατηρηθεί η στήριξη στην οικονομία και να αναβληθεί η σταδιακή μείωση των αγορών ομολόγων έως ότου εμπεδωθεί πλήρως η ανάκαμψη της οικονομίας.

«Η ΕΚΤ θα αντιμετωπίσει σημαντική δυσκολία στην επικοινωνιακή της πολιτική στις επόμενες συνεδριάσεις της. Με τον πληθωρισμό να πλησιάζει το 2%, μόλις η αύξηση του ΑΕΠ εκτιναχθεί λόγω της επανεκκίνησης θα είναι κρίσιμης σημασίας για την ΕΚΤ να στείλει το μήνυμα ότι οι πληθωριστικές πιέσεις φαίνεται να είναι μεταβατικές επί του παρόντος», δήλωσε στέλεχος της ING.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ