Νέα
  • ΓΔ: 1249.4 -0.10%
  • Τζίρος: 16,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

e-αποδείξεις: Μειώνεται το όριο του 30% - Ποια σενάρια εξετάζονται

Ηλεκτρονικό εμπόριο / Πηγή: Pixabay
Ηλεκτρονικό εμπόριο / Πηγή: Pixabay

Ενναλακτικές λύσεις αναζητά το οικονομικό επιτελείο κυβέρνηση για το ποσοστό των ηλεκτρονικών αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσουν μέχρι 31/12/2020 οι φορολογούμενοι προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο.

Η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι οφείλουν να συλλέξουν αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές ίσες με το 30% του εισοδήματος τους. Ωστόσο, η πανδημία και τα δύο lockdown που επιβλήθηκαν αν και οδήγησαν σε κατακόρυφη αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οδήγησαν ταυτόχρονα σε μείωση της καταναλωτικής δαπάνες, καθώς οι πολίτες προβαίνουν στις απολύτως αναγκαίες αγορές, αποταμιεύοντας τα όποια εισοδήματα έχουν, προκειμένου να δημιουργήσουν «μαξιλάρι» ασφαλείας για την επόμενη ημέρα.

Παράλληλα, υπάρχουν κατηγορίες πολιτών, όπως οι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω e-shopping

Σε αυτό το πλαίσιο, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται τρία βασικά σενάρια:

  • Να μειωθεί οριζόντια το ποσοστό από 30% σε 20% με ταυτόχρονη διατήρηση της ποινής 22% στη διαφορά μεταξύ των αποδείξεων που συγκεντρώθηκαν και αυτών που υπολείπονται.
  • Να διατηρηθεί το ποσοστό 30%, αλλά να μην επιβληθεί πρόστιμο σε όσους δεν το συγκεντρώσουν
  • Να εξαιρεθούν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ