Νέα
  • ΓΔ: 905.55 -1.02%
  • Τζίρος: 86,31 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ συνέβαλε στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων

ΔΝΤ-Κριστίν Λαγκάρντ
Πηγή: APImages

H νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) συνέβαλε στη μείωση της ανισότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε η πρόεδρος της, Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι προσπάθειες της ΕΚΤ να αυξήσουν τον πληθωρισμό μέσω μεγάλης κλίμακας αγορών ομολόγων, μακροπρόθεσμων δανείων και επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ έχουν στηρίξει την οικονομία και υποστυλώσει την αγορά εργασίας , είπε, προσθέτοντας ότι η συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης έχει άμεσο αντίκτυπο στη μείωση της ανισότητας.

Η Λαγκάρντ επεσήμανε ότι η κρίση του κορονοϊού «θα δημιουργήσει ανισότητες», ιδιαίτερα για τους χαμηλόμισθους και τους νέους, προσθέτοντας ότι «πρέπει να το προσέξουμε πολύ προσεκτικά».

Η ίδια δέχτηκε το επιχείρημα πως τα προγράμματα αγορών ομολόγων ενίσχυσαν τα assets των πλουσίων, αλλά είπε ότι η ΕΚΤ συνέβαλε στην ανάπτυξη, ενώ σημείωσε ότι η ΕΚΤ δεν έχει την ίδια εντολή, όπως η αμερικανική κεντρική τράπεζα, για να εστιάζει στην ανισότητα.

Διαφορετική η εντολή της Fed

«Δεν λειτουργούμε με την ίδια εντολή, όπως η Fed. H Fed έχει διπλή εντολή, εμείς έχουμε μία μόνο εντολή», τη σταθερότητα των τιμών, είπε. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι δημοσιονομικές Αρχές είναι αυτές που είναι αρμόδιες να απαντήσουν αυτά τα ερωτήματα και έχουν επίσης τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο στην αναδιανομή εισοδήματος».

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ