Νέα
  • ΓΔ: 905.55 -1.02%
  • Τζίρος: 86,31 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σταϊκούρας: Θα επιδιώξουμε αύξηση της προκαταβολής των 4 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ - ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
Πηγή: Eurokinissi

Την αύξηση της προκαταβολής ύψους 4 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που αναμένεται να εκταμιευθεί εντός του Ιουλίου θα επιδιώξει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη σημασία της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας τονίζοντας ότι ιδιωτικές επενδύσεις θα αυξηθούν κατά 20% επιπλέον σε σχέση με το ύψος τους χωρίς τις χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο. Επιπλέον το ΑΕΠ θα αυξηθεί το 2026 κατά 7 μονάδες επιπλέον, ενώ ειδικά εφέτος θα διαμορφωθεί στο 3,6% αντί του 2,4% ενώ απασχόληση θα αυξηθεί το 2026 κατά 4 μονάδες επιπλέον, που «μεταφράζεται» σε περίπου 200.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ.Σταικούρας έκανε λόγο για ένα ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, το οποίο στηρίζεται σε τέσσερις άξονες: Τις επιχορηγήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, τη φορολογική πολιτική, τη μείωση των «κόκκινων» δανείων για να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον τραπεζικό τομέα και το δανειοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου.

Αναφερόμενος στην ασκούμενη φορολογική πολιτική, ο υπουργός πως «όταν προκύπτει δημοσιονομικός χώρος με ασφάλεια, αυτός θα συνεχίσει να αξιοποιείται για μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ