Νέα
  • ΓΔ: 910.34 +0.25%
  • Τζίρος: 41,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

AAΔΕ: Εντοπίστηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων

Πηγή: Eurokinissi
Φωτό Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων που έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη εξιχνίασε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και το Tελωνείο Πειραιά. Κατασχέθηκαν 35 κοντέινερ που περιείχαν 338 εκατομμύρια λαθραία τεμάχια τσιγάρων με τη συνολική αξία των δασμών να ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή εγκέφαλος του πολυεθνικού κυκλώματος είναι Σύρος ενώ το κύκλωμα μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα από το Ντουμπάι με προορισμό τη Συρία, από όπου στην συνέχεια θα διοχετεύονταν σε αραβικές χώρες. Η παρακολούθηση ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες, όταν υπήρξε υποψία για παραλήπτη τεσσάρων κοντέινερ που είχαν έρθει στην Ελλάδα από το Ντουμπάι και τα οποία δεσμεύτηκαν.

Κινητοποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και με τη χρήση μηχανημάτων X-Ray αποκαλύφθηκε πολυεθνικό κύκλωμα που διακινούσε από Ντουμπάι προς Συρία λαθραία τσιγάρα, με στόχο να διοχετευτούν στις αραβικές χώρες.

Τα λαθραία τσιγάρα έφθασαν με τα κοντέινερ στον Πειραιά με τα φορτωτικά έγγραφα να δηλώνουν ότι περιείχαν είδη και παρασκευάσματα διατροφής. Η έρευνα ξεκίνησε από το Φεβρουάριο όταν έφτασε στις τελωνειακές αρχές η πληροφορία για 4 ύποπτα κοντέινερ από το Ντουμπάι και τα οποία δεσμεύτηκαν.

Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες αποστολές με διαφορετικό παραλήπτη, οι οποίες όμως είχαν το ίδιο τηλέφωνο και ίδια διεύθυνση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ