Νέα
  • ΓΔ: 1264.69 -0.05%
  • Τζίρος: 110,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κομισιόν: Ολοκληρώνει τις εκδόσεις ομολόγων για το SURE - Ακολουθεί το Ταμείο Ανάκαμψης

Πηγή: AP Images

Tην τελευταία δέσμη ομολόγων, με την οποία σχεδόν ολοκληρώνει τη χρηματοδότηση του προγράμματος στήριξης της απασχόλησης SURE, εξέδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αντλήσει 14,137 δισ. ευρώ μέσω νέων 8ετών και 25ετών κοινωνικών ομολόγων, με τη ζήτηση να φθάνει τα 92 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημείωμα του επικεφαλής διαχειριστή που επικαλείται το Reuters.

Καθώς απομένουν λιγότερα από 5 δισ. ευρώ για να καλυφθεί το σύνολο της έκδοσης, τα ομόλογα θα καλύψουν σε συντριπτικό ποσοστό τις ανάγκες για το SURE, ανοίγοντας τον δρόμο για να αρχίσει η ΕΕ τις εκδόσεις τίτλων για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 800 δισ. ευρώ (σε τρέχουσες τιμές) που αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Ισχυρή η ζήτηση για τίτλους της ΕΕ

Το βασικό συμπέρασμα από τη μετάβαση από το SURE Ταμείο Ανάκαμψης είναι  ότι «η ζήτηση για τίτλους της ΕΕ είναι ισχυρή και αναλογική με το ποσό του χρέους που πρέπει να πουλήσει», δήλωσε αναλυτής της ING.

H σημερινή έκδοση ακολουθεί το χθεσινό μεγάλο sell-off εν μέσω προσδοκιών ότι η ΕΚΤ μπορεί να επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματός της (PEPP) και ανησυχιών για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία.

Οι αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης ήταν πιο ήρεμες σήμερα, με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου να υποχωρεί μία μονάδα βάσης στο -0,12%.

Η απόδοση του 8ετούς ομολόγου της ΕΕ υπολογίζεται από το Reuters  στο 0,01% και του 25ετούς στο 0,74%.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ