Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αυτοκίνητα: Μειώθηκαν οι πωλήσεις στην Ευρώπη τον Νοέμβριο

Αυτοκίνητα / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Μειώθηκαν κατά 12,0% σε 897.692 μονάδες οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Νοέμβριο του 2020, καθώς αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εισήγαγαν νέα μέτρα για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID 19.

Ως αποτέλεσμα, οι τέσσερις βασικές αγορές επιβατικών αυτοκινήτων της ΕΕ σημείωσαν πτώση τον περασμένο μήνα.

Η Γαλλία και η Ισπανία υπέστησαν διψήφια πτώση (μείωση 27,0% και 18,7%, αντίστοιχα) και ακολουθεί η Ιταλία με πιο μέτρια πτώση (-8,3%). Οι γερμανικές απώλειες περιορίστηκαν στο -3,0%.

Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο, η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων της ΕΕ συρρικνώθηκε κατά 25,5% σε περίπου 9 εκατομμύρια μονάδες. Πρόκειται για μείωση άνω των 3 εκατομμυρίων μονάδων σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από έναν χρόνο. Έντεκα μήνες μέσα στο έτος, ο αντίκτυπος του COVID-19 συνέχισε να επηρεάζει σημαντικά τις σωρευτικές επιδόσεις όλων των αγορών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων σημαντικών.

Η Ισπανία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-35,3%) έως το 2020, ακολουθούμενη από την Ιταλία (-29,0%), τη Γαλλία (-26,9%) και τη Γερμανία (-21,6%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ