Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γεωργιάδης: Μεγάλα οφέλη από το Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο Νεώριο

Διεθνές κέντρο θαλάσσιας τεχνολογίας και καινοτομίας στο Νεώριο της Σύρου από την ONEX και τη  Cisco / Πηγή: Eurokinissi    
Διεθνές κέντρο θαλάσσιας τεχνολογίας και καινοτομίας στο Νεώριο της Σύρου από την ONEX και τη  Cisco / Πηγή: Eurokinissi    

Την βεβαιότητα ότι το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο Νεώριο της Σύρου θα φέρει μεγάλα οφέλη καθώς επενδυτικές και εμπορικές εφαρμογές θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν άμεσα στο χώρο της ναυπηγικής βιομηχανίας, εξέφρασε στο χαιρετισμό του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης στη διαδικτυακή παρουσίαση του Κέντρου στο Νεώριο της Σύρου.

Το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας, που εδράζεται στις  εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου του Νεωρίου στη Σύρο, και το δημιουργούν οι εταιρείες ONEX και η Cisco έχει στόχο να παρέχει στις επιχειρήσεις μια ιδανική γκάμα τεχνολογικών εργαλείων για την εξισορρόπηση τόσο της οικονομικής όσο και της περιβαλλοντολογικής βιωσιμότητας τους. Επίσης, θα αποτελέσει και ένα κόμβο θαλάσσιας καινοτομίας για να αναπτυχθούν σχέδια που θα αλλάζουν τα δεδομένα μέσω ενός οικοσυστήματος, ψηφιακών συνεργατών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, επιστημονικών συνεργατών, start-up επιχειρήσεων, προς όφελος της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε γενικότερο επίπεδο.

Αναλυτικά στο χαιρετισμό του ο υπουργός αναφέρει:

«Θέλω να συγχαρώ την ONEX και τη CISCO για τη συνεργασία τους και την δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο Νεώριο της Σύρου. Ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στηρίζω προφανώς επενδύσεις όπως της ONEX - και το ξέρει ο κ. Ξενοκώστας ότι εμπλέκομαι πάντα ενεργά για να ξεμπλοκάρω επενδύσεις-, είμαι, όμως, ταυτόχρονα και ο υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας καθώς έχω υπό την εποπτεία μου την γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η ιδέα ενός Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο Νεώριο της Σύρου, δηλαδή ενός επίσημου και οργανωμένου R&D για τη ναυτιλία, τη ναυπηγική και για όλα αυτά που έχουν κάνει υπερήφανους τους Έλληνες εδώ και αιώνες, νομίζω ότι είναι κάτι που έλειπε από την Ελλάδα. Θα φέρει σίγουρα πολύ μεγάλα οφέλη και σε επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης αλλά είμαι βέβαιος ότι πολλές από τις γνώσεις αυτές θα έχουν επενδυτικές και εμπορικές εφαρμογές, άμεσα, στο χώρο της ναυπηγικής βιομηχανίας. Εάν αυτό το επιτύχουμε, το κέρδος για τη χώρα θα είναι πολλαπλό, για την κυβέρνηση μεγάλο και για σας, κ. Ξενοκώστα της ONEX και κ. Τσιμπούκη, γενικέ διευθυντά της CISCO, ένα σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας.

Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως χαιρετίζω την δημιουργία του Κέντρου και θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα το στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Θέλω, παράλληλα, να ζητήσω από τον κ. Ξενοκώστα να μεταφέρει στους εργαζόμενους στο Νεώριο της Σύρου ότι τους ευχαριστούμε για την καλή δουλειά που κάνουν και το καλό όνομα στο Ναυπηγείο».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ