Νέα
  • ΓΔ: 910.89 +0.42%
  • Τζίρος: 17,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

120 δόσεις - Ταμεία: Νέα ευκαιρία για επανένταξη - Πώς γίνεται αυτόματα η αναβίωση της ρύθμισης

120 δόσεις
Πηγή: Eurokinissi

Με νομοθετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα που ψηφίζεται την Δευτέρα με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος, παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου η δυνατότητα αναβίωσης της ρύθμισης για όσους την απώλεσαν κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου - Οκτωβρίου 2020.

Συνεπώς, δίνεται η δυνατότητα καταβολής μιας δόσης έως 31 Δεκεμβρίου για την αναβίωση της ρύθμισης προς το ΚΕΑΟ, όπως γίνεται και με τους φόρους. Όπως αναφέρεται, η επανένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2020, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την 31/12/2020.

Αξίζει να σημειωθεί πως προβλέπεται ΚΥΑ με την οποία θα μπορεί να παρατείνεται η προθεσμία επανένταξης το αργότερο μέχρι και την 30η Ιουνίου 2021. Αντίστοιχα μπορεί να επανακαθορίζεται το χρονικό διάστημα απώλειας της ρύθμισης.

Η επανένταξη των οφειλετών συντελείται με την απλή καταβολή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2020, έως 31/12.

Η νέα ευκαιρία επανένταξης αφορά σε ασφαλισμένους οφειλέτες του e-ΕΦΚΑ που ήταν στους πληττόμενους τον περασμένο Απρίλιο, έλαβαν «πάγωμα» της ρύθμισής τους για 3 μήνες, αλλά έχασαν από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο την ρύθμισή τους, για παράδειγμα την ρύθμιση των 120 δόσεων. Τώρα έχουν την ευκαιρία να επανενταχθούν στην ρύθμιση, αρκεί να πληρώσουν μια δόση μέχρι την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.

Σε αυτή την περίπτωση, η προθεσμία καταβολής όλων των επόμενων δόσεων της αναβιώσασας ρύθμισης παρατείνεται κατά το πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα της αναβίωσης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ