Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σκρέκας: Πράσινες επενδύσεις 40 δισ. ευρώ έως το 2030

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας / Πηγή: Eurokinissi
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας / Πηγή: Eurokinissi

Επενδύσεις ύψους 40 δισ. ευρώ στον τομέα της πράσινης ενέργειας θα γίνουν έως το 2030, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε συζήτηση στο πλαίσιο του 9ου Regional Growth Conference με θέμα ‘’Καινοτομία, Τεχνολογία και Επιχειρηματικότητα’. 

Στόχος της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι να αναθερμάνει τον κλάδο της οικοδομής μέσω χρηματοδοτήσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, ύψους 2 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός ανέφερε, ακόμη, ότι στόχος είναι μέχρι το 2023 να έχουν κλείσει όλες οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, ώστε να υπάρξει μετάβαση σε πράσινες μορφές ενέργειας.

Φάμελλος: Δεν έχουμε πρόταση της κυβέρνησης για κλιματικό νόμο

Στην ίδια συζήτησε συμμετείχε και ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι τώρα "δεν έχουμε ακούσει πρόταση της κυβέρνησης για κλιματικό νόμο, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες".

Τόνισε, επίσης, ότι χρειάζεται πλουραλισμός στην παραγωγή ενέργειας και όχι μονοπώλια.

Στην συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, η Μαρία Σπυράκη ευρωβουλευτής, ο Ιωάννης Μάργαρης Αντιπρόεδρος ΑΔΜΗΕ , ο Μάριος Τσάκας Διευθυντής Σύμβουλος ΔΕΔΑ, ο Ιωάννης Χωματάς Διευθυντής Ανάπτυξης Υποδομών ΔΕΣΦΑ και ο Αριστοφάνης Στεφάτος Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Διαχειριστής Εταιρείας Υδρογονανθράκων.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ