Νέα
  • ΓΔ: 920.09 +0.57%
  • Τζίρος: 4,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Με re-opening του 10ετούς το Δημόσιο βγαίνει αύριο στις αγορές

Σημαίες Ελλάδας και ΕΕ στην Ακρόπολη / Πηγή: AP
Πηγή: AP

Με το re-opening του 10ετούς ομολόγου λήξης Ιουνίου 2031 το οποίο είχε εκδοθεί στις αρχές του έτους, βγαίνει ξανά στις αγορές αύριο το ελληνικό Δημόσιο, αξιοποιώντας τις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στις BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan και Nomura να «τρέξουν» την έκδοση, με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει αύριο Τετάρτη.

Πρόκειται για την τέταρτη έξοδο στις αγορές από την αρχή του έτους και έρχεται σε μία περίοδο όπου τα spreads, η διαφορά της απόδοσης μεταξύ των γερμανικών και των ελληνικών 10ετών ομολόγων έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008. Στις αρχές του 2021 το Δημόσιο άντλησε 3,5 δισ. ευρώ από την έκδοση 10ετούς ομολόγου και 2,5 δισ. ευρώ από την έκδοση 30ετούς ομολόγου. 

► Στην επανέκδοση δεκαετούς ομολόγου προχωρά άμεσα το ελληνικό δημόσιο

Στις αρχές Μαΐου, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους προχώρησε στην έκδοση 5ετούς ομολόγου αντλώντας περί τα 2,5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο πολύ κοντά στο 0,2%.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό δημόσιο είχε αντλήσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ