Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρέγκλινγκ: Για τον πληθωρισμό πρέπει να ανησυχούν οι ΗΠΑ και όχι η Ευρώπη

Κλάους Ρέγκλινγκ
Πηγή: EU Estonian Presidency

Η ανησυχία για τον πληθωρισμό είναι πολύ μικρότερη στην Ευρώπη απ’ ό,τι στις ΗΠΑ, όπου η στήριξη της οικονομίας εστίασε στην πλευρά της ζήτησης, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg.

Ο Ρέγκλινγκ προέβλεψε ότι στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός θα είναι αυξημένος για τα επόμενα δύο χρόνια. «Ισως, θα έπρεπε κανείς να ανησυχεί περισσότερο (στις ΗΠΑ) από ό,τι στην Ευρώπη, επειδή εκεί η στήριξη ήταν πολύ εστιασμένη στην πλευρά της ζήτησης, πάρα πολύ φέτος.

Στην Ευρώπη, τα προγράμματα στήριξης, όπως το «Επόμενη Γενιά», είναι σχεδιασμένα πολύ διαφορετικά. Τα χρήματα θα δοθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια και τα χρήματα δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την τόνωση της ζήτησης, αλλά και για την ενίσχυση της προσφοράς στην οικονομία.

Και για τον λόγο αυτό, θεωρώ ότι οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό είναι πολύ μικρότερες στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ, όπου ξέρουμε ότι ορισμένοι διακεκριμένοι οικονομολόγοι είναι πραγματικά αρκετά ανήσυχοι. Αλλά δεν είναι αυτή η κατάσταση στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ