Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωζώνη: Στο 2% ο πληθωρισμός τον Μάιο

ΥΠΑΑΤ: Ενίσχυση 8,7 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς λαϊκών αγορών
Πηγή: Eurokinissi

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 2% τον Μάιο από 1,6% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που επιβεβαίωσαν την προηγούμενη εκτίμησή της.

Τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ είχαν η Ελλάδα (-1,2%), η Μάλτα (0,2%) και η Πορτογαλία (0,5%), ενώ τον υψηλότερο είχαν η Ουγγαρία (5,3%), η Πολωνία (4,6%) και το Λουξεμβούργο (4%).

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή που χρησιμοποιεί η Eurostat. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία χρησιμοποιεί τον εθνικό δείκτη τιμών κατανάλωσης, o πληθωρισμός στην Ελλάδα πέρασε οριακά σε θετικό έδαφος τον Μάιο (0,1%).

Τη μεγαλύτερη συμβολή στον πληθωρισμό της Ευρωζώνης τον Μάιο είχαν η ενέργεια (+1,19 ποσοστιαίες μονάδες), οι υπηρεσίες (+0,45 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα (+0,19 π.μ.) και τα τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός (+0,15 π.μ.).

πληθωρισμός Ευρωζώνη
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ