Νέα
  • ΓΔ: 894.04 +0.65%
  • Τζίρος: 17,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θ. Σκυλακάκης: Στόχος να διπλασιάσουμε την απορρόφηση κονδυλίων σε ένα χρόνο

«Τώρα ξεκινά η μεγάλη πρόκληση της υλοποίησης, στην οποία στοχεύουμε να διπλασιάσουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσα σε ένα μόλις χρόνο». Με αυτή την φράση ο επικεφαλής του σχεδιασμού για το εθνικό σχέδιο Ανακαμψης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, περιέγραψε σήμερα το μεγάλο στοίχημα της επόμενης ημέρας, που δεν είναι άλλο από την έγκαιρη απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση στην αρχαία Αγορά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για το Πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» Θεόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Το “Ελλάδα 2.0”, το Εθνικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προετοιμάστηκε έγκαιρα, κατατέθηκε 2ο μεταξύ των 27 χωρών και η Ελλάδα είναι στην πρώτη ομάδα χωρών που λαμβάνει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο δύσκολος αυτός στόχος μπορεί να επιτευχθεί για τρεις λόγους:

  1. επειδή δημιουργούμε ένα πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα παρακολούθησης που θα καταγράφει με εξονυχιστική λεπτομέρεια και on-line τις διαδικασίες και τα εμπόδια για να προλαβαίνουμε έγκαιρα τις τυχόν καθυστερήσεις.
  2. επειδή το σχέδιο μας είναι πλούσιο σε μεταρρυθμίσεις (θα υλοποιήσουμε 68), που αφορούν προπαντός την ψηφιοποίηση του κράτους και θα διευκολύνουν οι ίδιες, υλοποιούμενες, την εκτέλεση του σχεδίου.
  3. επειδή δημιουργήσαμε μια μικρή, ποιοτική και ευέλικτη υπηρεσία για τον συντονισμό της υλοποίησης, μόλις 40 στελέχη. 

Στόχος μας είναι να έχουμε ένα σύστημα με τον μέγιστο έλεγχο και τις ελάχιστες γραφειοκρατικές διαδικασίες», επεσήμανε ο κ. Σκυλακάκης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ