Νέα
  • ΓΔ: 894.74 +0.69%
  • Τζίρος: 59,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις

Πηγή: Eurokinissi

Ξεκινoύν από σήμερα 5 Ιουλίου και όχι τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα οι θερινές εκπτώσεις, σε μία προσπάθεια του υπουργείου Ανάπτυξης να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και να τονωθεί η κίνηση στην αγορά.

Το υπουργείο, με μια αιφνιδιαστική απόφαση την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε την πρόωρη έναρξη των θερινών εκπτώσεων, κίνηση που έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον εμπορικό κόσμο.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, ενώ τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά και την Κυριακή 11 Ιουλίου.

Τι πρέπει να προσέχουν έμποροι και καταναλωτές

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες των Εμπορικών Συλλόγων προς τα μέλη τους, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Στην περίπτωση που παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Εφόσον υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από .... % έως .... %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Τέλος οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ