Νέα
  • ΓΔ: 894.37 +0.13%
  • Τζίρος: 53,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

IOBE: Ανάπτυξη 5% έως 5,5% φέτος - Καμπανάκι για λουκέτα μετά το τέλος της στήριξης

euros
Πηγή: Pexels

Βελτιωμένη σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο είναι η εκτίμηση του ΙΟΒΕ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2021, σύμφωνα με το βασικό σενάριο που περιλαμβάνει η τριμηνιαία έκθεσή του.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Νίκος Βέττας κατά τη διάρκεια παρουσίασης της δεύτερης τριμηνιαίας έκθεσης, η ανάπτυξη με βάση το βασικό σενάριο «σκαρφάλωσε» στο 5%-5,5%, έναντι του 3,5%-4% της προηγούμενης πρόβλεψης του Απριλίου.

"Η οικονομία της Ελλάδας μπορεί να επωφεληθεί από το ισχυρό κύμα ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία, αλλά πρέπει να παρακολουθεί προσεκτικά τις τάσεις", δήλωσε ο κ. Βέττας.

Οι βελτιωμένες εκτιμήσεις της δεύτερης τριμηνιαίας έκθεσης του ΙΟΒΕ βασίζονται στη μικρότερη ύφεση έναντι της αναμενόμενης που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του 2021, στην καλύτερη οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης, στη διατήρηση των μέτρων στήριξης και της μετάθεσης των ιδιωτικών πληρωμών λόγω της πανδημίας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων, αλλά και από τη βελτίωση επιμέρους δεικτών, όπως οι εξαγωγές και η βιομηχανική παραγωγή.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ο κ. Βέττας σημείωσε ότι αναμένονται λουκέτα μετά το πέρας των κρατικών παρεμβάσεων και τόνισε πως δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις βιώσιμες. «Κάποιες θα στραφούν σε άλλο αντικείμενο. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια μαγική εικόνα στο θέμα των πτωχεύσεων και της ανεργίας. Όταν τελειώσουν τα μέτρα στήριξης, θα δούμε αλλαγές» υποστήριξε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ