Νέα
  • ΓΔ: 1264.69 -0.05%
  • Τζίρος: 110,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στουρνάρας: Σημαντική η αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ (vid)

Ο Γιάννης Στουρνάρας
Ο Γιάννης Στουρνάρας / Πηγή: Intime

«Η αναθεώρηση της στρατηγικής της νομισματικής πολιτικής είναι σημαντική για τους Ευρωπαίους πολίτες. Είναι σημαντική διότι πέρασαν 18 χρόνια από τότε που είχαμε την τελευταία αναθεώρηση το 2003. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα» δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιάννης Στουρνάρας σε συνέχεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων επανεξέτασης της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Έχουμε μεγάλες μεταβολές που επηρεάζουν το οικονομικό περιβάλλον, όπως δημογραφικές και τεχνολογικές εξελίξεις, ενώ βαθιές κρίσεις έχουν συγκλονίσει την υφήλιο. Άρα αισθανόμαστε ότι τώρα είναι η ώρα να λάβουμε υπόψη τα νέα δεδομένα και να δούμε πώς θα βελτιώσουμε τη νομισματική πολιτική για το καλό των Ευρωπαίων πολιτών και βεβαίως των Ελλήνων» κατέληξε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ