Νέα
  • ΓΔ: 892.13 -2.32%
  • Τζίρος: 70,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πηγές ΕΚΤ: Οκτώβριο ή Δεκέμβριο η απόφαση για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

H δήλωση της επικεφαλής της EKT Κριστίν Λαγκάρντ ότι μπορεί να μη χρησιμοποιηθεί όλη η δύναμη πυρός που συμφωνήθηκε, προκάλεσε αναταράξεις / Πηγή: APE
H δήλωση της επικεφαλής της EKT Κριστίν Λαγκάρντ ότι μπορεί να μη χρησιμοποιηθεί όλη η δύναμη πυρός που συμφωνήθηκε, προκάλεσε αναταράξεις / Πηγή: APE

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ δεν αναμένουν ότι θα αποφασίσουν τον Σεπτέμβριο για το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (PEPP) καθώς θα υπάρχει τότε ακόμη αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται τρεις πηγές.

Η ΕΚΤ αύξησε χθες τον πήχη για την αύξηση των επιτοκίων της, αλλά δεν έλαβε απόφαση για το πότε θα τερματίσει το PEPP, ύψους 1,85 δισ. ευρώ.

Οι πηγές είπαν ότι μία κίνηση για το PEPP τον Σεπτέμβριο δεν θεωρείται πιθανή, ακόμη και αν ξεκινήσουν τότε οι συζητήσεις.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε χθες ότι η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί πηγή αυξανόμενης αβεβαιότητας. Εκτιμάται ότι δεν θα υπάρχει πριν από τις 8-9 Σεπτεμβρίου, που είναι η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ, καθαρή εικόνα για το πώς η Δέλτα θα επηρεάσει την οικονομία της Ευρωζώνης, με τα κρούσματα μόλις να έχουν αρχίσει να αυξάνονται στην Ευρώπη, είπαν οι πηγές.  

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανότερο να υπάρξει απόφαση τον Οκτώβριο ή τον Δεκέμβριο, πρόσθεσαν, αφού θα έχουν ανοίξει τα σχολεία το φθινόπωρο, όταν οι αναπνευστικές ασθένειες μεταδίδονται ταχύτερα.

Στην ΕΚΤ θέλουν να αποφύγουν τη σταδιακή απόσυρση του PEPP για να χρειαστεί μετά από λίγες εβδομάδες να το αυξήσουν ξανά, υπό το φως πιθανών περιορισμών και πίεσης στην αγορά λόγω του κορονοϊού.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ